Choď na obsah Choď na menu
 


aktualizácie

10. 1. 2010

2018

20.6.- Dnes sa našej Chovateľskej stanici narodil vrh 'C'. Dokopy je krásnych 9 šteniatok plemena stredoázijský ovčiak z unikátneho spojenia Ajdžan Borojo x Kaško. Vysoký predpoklad, že povahy budú perfektné pre toto plemeno!

2015

21.6.- Dnes má naša Anie 8 rokov :-)

2014

9.10.- Anie bola v pondelok na očnom vyšetrení a samozrejme všetko v poriadku.

 

4.9.- Naše šteniatko Ares v auguste úspešne splnil bonitáciu, blahoželáme!

 

22.6.- otec nášho "B" vrhu Wrom z Jurschtavu (NO) so psovodkou Zuzanou Meravou získali 8. miesto na WUSV Universalsieger 2014 vo Vranove nad Topľou, moc gratulujeme!

 

21.6.- Anie má dnes 7 rokov, všetko najlepšie!!

 

20.5.- dnes majú naše šteniatka 2 roky! Všetko najlepšie prajeme

 

3.5.- Dnes na klubovej výstave naše šteniatko Argo získal v triede strednej V1, CAC,  a Anie v triede pracovnej tiež získala V1,CAC. Rozhodca Stefan Damer ( DE )!

piskot.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Február- Majitelia nášho šteniatka Areska nám ozámili, že Areskovi chýba už len bonitácia, má DLK/DBK 0/0 aj očné vyšetrenie úplne v poriadku. Sme veľmi šťastní.

 

19.1.- Na MVP v Trenčíne naše šteniatko Argo získal titul V2, res. CAC v triede strednej! Gratulujeme...potom k nám Argo prišiel na návštevu a krásne sa hral s maminou-Anie. Musím povedať, že je naozaj krásny a zas, a znova vydarili sa všetky šteniatka, či už povahovo, ako aj exteriérovo a hlavne sú v dobrých rodinách a majú sa super, za čo som veľmi vďačná.

img_3587.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

2013

 

14.9.- Dnes sa v KK Brno Rybníček uskutočnil prvý ČR-SR pretek hovawartov. S Anie som bola v kategórií Upr2. Už má toho veľa odpretekaného a presne už vie, keď je rozhodca tak netreba moc makať. Tak si zo mňa urobila dobrý deň akurát. Čiže týmto pretekom sme asi oficiálne ukončili našu profi kariéru a už len rekreačne budeme cvičiť (možno stopy ešte skúsime)...Ako vždy bola super zábava znova sme sa stretli s našimi hovi kamarátmi. Psíci okrem Anie podávali pekné výkony. A gratulujem víťazom! :)

dsc_9928.jpg

 

 

 

 

 

 

 

dsc_0479.jpg

 

2.9.- Boli sme na výcvikovom tábore v Mošovciach, kde bolo aj naše šteniatko Argo. Videla som ho aj pri poslušnosti a obrane a je strašne šikovný. Čiže celý mix Anie a Dagoberta. Na výstavu prišiel aj Aresko, tak máme dosť "family photo". Na výstave dostal Argo a Ares VD-čko, čo ma dosť prekvapilo, lebo mávajú výbornú, ale rozhodkyňa psov dosť sekala. S Anie som sa tiež prihlásila a zas vyhrala! V1 CAC, je to profíčka, vie sa krásne predviesť aj keď výstavy nás moc nebavia...skrátim to: celý tábor bol super a máme krásne fotečky. Vo foto-NEW.

 

12.8.- Opäť začínam cvičiť s Anie, lebo v septembri ideme na preteky Upr3. Prekvapila ma, akú ma stále krásnu poslušnosť a aj skoro po ročnej pauze cvičí úžasne. Máme aj fotky, kt. som pridala do FOTO-new. Koncom augusta ideme aj na špeciálnu výstavu, ktorej sa zúčastnia aj naše dve šteniatka Argo a Ares. 

 

7.7. - Dnes sa narodilo našej chovnej stanici B-vrh -9 krásnych šteniatok NO. Rodičia LARA Z TKÁČOVHO DVORA x WROM Z JURSCHTAVU  

 Viac info http://zvierata.bazos.sk/inzerat/25506361/Nemecky-ovciak-steniatka-s-PP.php

                                    1006252_4941711749866_1597779834_n.jpg

 

20.5.- Dnes majú naše šteniatka z A-vrhu už jeden rok! Prajeme im všetko najlepšie..takíto maličkí boli:)

 

sam_1064.jpg

 

27.4.- Dnes som s Anie bola na KV v Dolnom Kubíne, kde som Anie vystavovala po 2 rokoch. Získali sme V1, CAC a skoro aj klubového víťaza, keby to nepokazím. Bolo aj naše šteniatko Aresko, kt. dostal VD, aj keď doteraz nechápem prečo, keď som videla, aké sučky dostali V v triede mladých. Ale čo už je to len výstava a subjektívny názor rozhodcu. V nedeľu ide na zvod mladých, tak uvidíme, čo a ako:-)

 

Fotky sú vo FOTO-new

 

27.1.- Včera sme sa boli pozrieť na výcvikový deň do Sĺňavy, kde prišli aj naše dve šteniatka Ares a Atos (Jessy). Obidvaja sú huňatučkí ako medvedi a už sú väčší od Anie. Sú veľmi šikovní...Dnes bola výstava u nás v Trenčíne, kde bol Ares a Adamko v triede dorastu. Obidvaja sa krásne predviedli a získali známku VN, všetko bolo vychválené.  fotky nájdete vo foto-NEW

 

2012

 

12.10.- Konečne som sa k tomu dopracovala a po návšteve šteniatok, okrem Arga a Afirka ( Afira posielajú fotky, keďže žije na Aljaške ) som urobila album šteniatok v nových rodinách. Fotky nájdete vo FOTO-new.

 

1.9.-Dnes som prišla s Anie domov po výcvikovom tábore hovawartov. Podarilo sa nám spraviť skúšku UPr3 ( IPO3 poslušnosť) síce len na 70 bodov, ale nato, že Anie cvičila od februára 7-krát je to vynikajúce a po šteniatkach len dvakrát! Má fakt super poslušnosť. Na tábor prišiel aj tatko štaniatok Dag aj Aresko a Adamko, tak máme aj zopár fotiek 

 

26.8.- odišiel nám posledný psík do novej rodiny. Boli to úžasné 3 mesiace spolu so šteniatkami, určite bolo aj veľa starostí, ale hlavne nám robili radosť. V nových rodinách im želám len to dobré. Postupne budem pridávať fotky šteniatok v nových rodinách.

 

4.8.- Dnes som bola s prckami na návšteve u Areska. Už je z neho poriadny medveď. Malí sa krásne spolu hrali. Nové fotky vo FOTO-new.

 

3.8.- So šteniatkami už behám po vychádzkach. Mala by som sa už s Anie začať pripravovať na skúšku UPr3. Malí už vedia aj niektoré povely- sú veľmi učenliví.Pridala som zopár foto do FOTO-new.

 

23.7.- Šteniatka už majú všetky očkovania, tak už môžme chodiť na vychádzky. Stále fotíme 

 

15.7.- Naša svorka sa zmenšila o dvoch psíkov. Do nových rodín odišiel Aresko a Adamko. Prajem im veľa radosti a zábavy s novými členmi rodiny. Už sa teším, kedy ich opäť uvidím.

 

14.7.- Nové fotky vo FOTO-new

 

8.7.- Dnes sme mali kontrolu vrhu, ktorá dopadla perfektne. Pridala som aj príspevok, kde je zápis z kontroly vrhu. Voľný je ešte Afir a Argo. Na náštevu prišli aj naši kamaráti, taktiež " hovawarťáci". Fotila Rita Horňáková.

 

4.7.- Šteniatka každý deň vymýšlajú niečo nové. Už sme dvakrát museli zvyšovať ohradu. Najviac majú radi agility tunel a loptičky na šnúrkach. Pridala som fotky do FOTO-new.

 

3.7.- Bola som s malými na návšteve u tatinka-Daga. Krásne sa spolu hrali 

 

23.6.- Máme novú hračku pre malých, agility tunel. Behajú tam,hrajú sa.. stále ich fotím a natáčam.

 

 22.6.- Šteniatka majú teraz novú zábavku naháňať sa s jazvečíčkou Borkou. Pridala som nové fotky do FOTO-new

 

21.6- Anie má dnes 5 rokov.. všetko najlepšie!!!

 

dsc_5743.jpg

 

16.6.- Konečne po štyroch dňoch pršania je pekne, tak som mohla fotiť a hlavne šteniatka už mohli opäť behať po trávičke, čo milujú. Behajú ako malé tamagochi. Pridala som nové fotky do FOTO-new

 

11.6.- Dnes sa začína 4. týždeň. Malí už papkajú granulky a majú už 2 kg. 

 

6.6.- Šteniatka rastú,rastú. Už majú 1,5 kg, vidia, plus dnes boli prvýkrát vonku, kde sa im veľmi páčilo. Pridalo som nové fotky do FOTO-new !!!

 

3.6.- Prckovia už začínajú chodiť a pomaličky sa im otvárajú oči.

 

28.5.- Šteniatka už majú týždeň a rastú ako z vody. Stále pridávam nové fotky

 

22.5.- Všetko sú chlapci a farebne sú: 1x plavý, 1x čierny a 4x čierny so znakmi

 

20.5.- Po dlhej noci sa Anie narodilo 6 krásnych šteniatok !!!

do FOTO-new som pridala nové fotky

 

sam_1046.jpg

 

17.5.- Takto sa Anie s jej veľkým brušiskom vyvaluje v pôrodnici

p1348_17-05-12.jpg

 

13.5.- Už pomaly začíname chystať pôrodnicu, keďže o týždeň už očakávame pôrod

 

 28.4.- Dag bol dnes na klubovej výstave, kde bola veľká konkurencia a hlavne veľa psov. Ale aj tak získal známku výborný a bol štvrtý celkovo  + Anie vyhrala súťaž o najúspešnejšieho pracovného hovawarta v roku 2011!!

 

23.4- máme to potvrdené !!! Dnes sme boli na sono a videli sme zopár malých guličiek , čiže približne za mesiac čakáme šteniatka .

 

26.3.- Anie sa celé dni len vála, keďže má kľudový režim. Začína sa správať ako tehotka

 

25.3.- do foto-NEW som pridala fotky Daga-tatka šteniatok + pridala som aj príspevok Dagobert z Kraje Kalicha.

 

19.3- dnes sme boli dať kryť Anie a podarilo sa!!! Nakryli sme Anie Dagobertom z Kraje Kalicha. Šteniatká očakávame za 2 mesiace. Viac info doplním tento víkend.